به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) پاکستان برخي گزارشها مبني بر خروج اين کشور از پروژه چند ميليارد دلاري خط لوله گاز ايران پاکستان به واسطه تلاشهاي آمريکا براي متقاعد کردن اسلام آباد به رها کردن اين پروژه را تکذيب کرد.
معظم احمد خان سخنگوي وزارت خارجه پاکستان در کنفرانس خبري هفتگي خود گفت: رييس جمهور پاکستان به زودي براي برگزاري گفتوگوهاي مهم با همتاي ايراني خود به ايران سفر خواهد کرد.
وي گفت: دو طرف در حال بررسي يک تاريخ مناسب براي اين سفر هستند.
وي درباره پروژه خط لوله گاز ايران و پاکستان گفت: ساخت اين خط لوله به نفع هر دو کشور است. اين پروژه به نفع مصالح ملي ماست و ما مصمم به دنبال کردن آن هستيم.
احمد خان اين سخنان را در واکنش به برخي گمانه زنيها به دليل تاخير در سفر برنامه ريزي شده آصف علي زرداري رئيس جمهور پاکستان به ايران مطرح کرد.
پروژه 7.5 ميليارد دلاري خط لوله گاز ايران و پاکستان به دليل مخالفت آمريکا با اين پروژه و مشکلات پاکستان در پيدا کردن منابع مالي اجراي آن در خاک خود، دچار مشکلاتي شده است.
به گزارش روزنامه پاکستاني اکسپرس تريبون، پيشتر يک مقام وزارت خارجه پاکستان که نخواست نامش فاش شود، مدعي شده بود که سفر زرداري به تهران در دقيقه 90 پس از مداخله آمريکا و عربستان به تعويق افتاده است.
اما سخنگوي وزارت امور خارجه پاکستان با رد اين سخنان تاکيد کرد: تا آنجا که من به ياد دارم ما هيچگونه بيانيهاي درباره سفر رئيس جمهور به ايران صادر نکردهايم. آنچه ميتوانم بگويم اين است که اين سفر محتمل است و ما در حال بررسي زمان آن هستيم.
در همين حال، به دنبال مذاکرات بين مقامات ارشد پاکستان و آمريکا واشنگتن پيشنهاد کرده به اسلام آباد براي رسيدگي به مشکلات اين کشور در زمينه انرژي کمک کند.
پس از مذاکرات بين عبدل حفيظ شيخ وزير دارايي پاکستان و ريچارد اولسان سفير آمريکا در پاکستان، آمريکا با پرداخت 200 ميليون دلار به اسلام آباد براي احداث سد ديامر-بهاشا موافقت کرده است.
بر اساس يک بيانيه رسمي آمريکا به پاکستان به هر طريق ممکن براي غلبه بر بحران انرژي خود کمک خواهد کرد. اما منابع آگاه گفتند که اين کمک منوط به موافقت پاکستان با لغو برنامه واردات گاز طبيعي از ايران است.
اين درحالي است که اين منابع همچنين فاش کردند که سفير آمريکا شديدا در تلاش براي اطمينان از عدم پيگيري اين پروژه از سوي پاکستان است.